Zoeken & Reserveren & Aanvragen

 

1. Reserveren van titels uit eigen collectie

 

Materialen kunnen worden gevonden in onze catalogus. Bij het zoeken kunt u gebruik maken van de grijze zoekbalk. U kunt hierbij kiezen uit Auteur, Titel, Onderwerp, Pim, Reeks/serie, ISBN of Woorden.

Wanneer deze zoekterm wordt gevonden en het boek (of een ander materiaal) is in de collectie, zal deze één of meerdere treffers genereren. Bij meerdere treffers krijgt u een index scherm en bij één treffer verschijnt de titel direct (zie voorbeeld).

 

 

In het gekozen voorbeeld beschikken alle vestigingen over het boek. U kunt tevens zien in welke vestiging deze ook aanwezig is. Door te klikken op de vestiging kunt u zien waar het boek staat in de collectie of wanneer het materiaal is uitgeleend, deze moet worden ingeleverd.

 

Wilt u het boek reserveren, klik dan op de button Reserveer. Deze aanvragen kosten u niets en u krijgt per mail (indien opgegeven) bericht wanneer het betreffende boek voor u klaar staat. U moet daarvoor inloggen met uw lenersnummer (gebruikersnaam) en uw pincode (wachtwoord – dag en maand van de geboorte).

 2. Reserveren van titels die wel in de catalogus aanwezig zijn maar niet in eigen collectie

 

In onze catalogus zitten ook boeken die niet in één van de Heusdense vestigingen aanwezig zijn. Ook deze kunnen worden gereserveerd.

Wanneer u een titel zoekt en deze is niet in eigen collectie aanwezig, zult u de titel aantreffen in het index scherm. Titels die rood zijn, zijn aanklikbaar en in eigen collectie. Titels die zwart zijn, zijn dat niet. Voor deze titels kunt u op het rechter huisje klikken. Hiermee opent u een bestand van een aantal andere Brabantse catalogi.

Alle titels die niet in eigen collectie aanwezig zijn, kunt u ook reserveren. Kosten daarvoor zijn € 2,-.

 

 

 

Wanneer u in dit voorbeeld kiest voor de titel: Een schim in de torenkamer, klikt u op het rechter huisje.

 

U ziet dat ‘in deze vestiging geen exemplaar’ beschikbaar is. Door op de reserveerknop te klikken kunt het boek aanvragen. U krijgt dan ook de melding dat de kosten €2,00 zijn. U krijgt weer een mail (indien elders aanwezig) als het voor u klaar staat. Voor deze aanvraag moet u zijn ingelogd in Mijn Menu.

 

3. Aanvragen van titels die niet in de catalogus aanwezig zijn

 

Wanneer u een titel zoekt die niet aanwezig is bij één van de Heusdense vestigingen en ook niet bij een andere Brabantse aangesloten bibliotheek, kunt u zoeken in provinciale en landelijke catalogi.

Onderaan het zoekresultaat staat een blok vermeld:

 

Hiermee kunt u met de reeds opgegeven term (in dit voorbeeld ‘schim’) zoeken in de Brabantwijzer, Bibliotheek.nl, 13 onder 1 knop, etc.

In deze catalogi kunt opnieuw boeken aanvragen. Deze mogelijkheid kost u € 2,- per titel. Deze kosten betaalt u bij afhalen. U wordt via uw mailadres op de hoogte gehouden van de levering.