Nieuws

Een vlucht regenwulpen van Maarten ’t Hart staatcentraal tijdens Nederland Leest 2014. Het boek uit 1978 is een klassieker. Het boek wordt tijdens de campagneperiode van zaterdag 1 november t/m zondag 30 november 2014 gratis door de openbare bibliotheken aan hun leden verstrekt.

Lees meer
Boekverkoop

Vul binnenkort uw voorraadje (vakantie)boeken weer goedkoop aan! De bibliotheken van Drunen en Vlijmen organiseren in november een boekenmarkt. 

Lees meer
NS publieksprijs 2014

De NS Publieksprijs is de prijs voor het beste boek, gekozen door het publiek. Het winnende boek mag zich Boek van het Jaar noemen. De stemperiode loopt van 22 oktober tot en met 19 november 2014. Het winnende boek wordt 19 november 2014 bekendgemaakt.

Lees meer
Ontmoeten

U heeft al een heel leven achter de rug.  Er is veel gebeurd waar u veel over zou kunnen vertellen. Misschien wilt u uw (klein)kinderen laten delen in wat uw leven de moeite waard maakt. 

Lees meer
restyling bieb drunen

In navolging op de gerestylde bibliotheek in Oudheusden kan het publiek vanaf woensdag 15 oktober ook in de bibliotheek in Drunen van een nieuw retailconcept genieten!

Lees meer
KBW 2014

Codewoord
De 60e editie van de Kinderboekenweek vindt plaats van 1 t/m 12 oktober 2014. Het thema is Feest! Omdat de Kinderboekenweek bij uitstek hét moment is om kinderen te stimuleren meer te lezen en ook niet zo fanatieke lezers te prikkelen is er ‘Codewoord’. 

Lees meer
Marion de Vaan

Marion de Vaan uit Drunen richt op 30 september haar 'boekenkast' in, in de vestiging in Drunen. Haar boekenkeuze is vanaf 1 oktober ook in Vlijmen te zien.
Lezen en schrijven zijn een passie, aldus Marion. Ik lees veel verschillende genres, van biografieën tot literaire thrillers en zo’n...

Lees meer

De Bibliotheek introduceert het lenen van e-books! Bibliotheekleden kunnen nu kiezen uit duizenden e-books in allerlei genres, zonder extra kosten. Ben jij geïnteresseerd in het lezen van e-books en wil je er meer over weten, we helpen je graag op weg.  

Tijdens dit spreekuur kun je...

Lees meer
Spel en boek

Vanaf woensdagmiddag 3 september is Spel & Boek iedere woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur in een nieuwe locatie in de bibliotheek in Vlijmen, adres Burgemeester Zwaansweg 2. Met de start van deze nieuwe locatie zijn er in de gemeente Heusden drie ontmoetings- en uitleenpunten voor Spel...

Lees meer
Doré van Halder foto: Dick Buskermolen

Nieuw in de bieb: Lezer van de Maand.

Doré van Halder, woonachtig te Vlijmen bijt het spits af in deze nieuwe rubriek. In het kort stelt zij zich voor en vertelt waarom lezen voor haar zo belangrijk en inspirerend is. In zowel Vlijmen als Drunen kunt u haar boekenkeuze bekijken en...

Lees meer